Recepten met asperges

Geregeld ontvang ik van onze klanten nieuwe recepten. Omdat ik het zonde vind om ze niet te delen kunt u ze hier terug vinden.

Soepen

Hoofdgerechten

Salades (& Maaltijdsalades)

Bijgerechten & voorgerechten

Heb je zelf een heerlijk aspergerecept? Mail het dan naar me toe, zodat er nog meer mensen van kunnen genieten! Groetjes Agnes

Asperges uit de vriezer

Asperges is natuurlijk een seizoensproduct en vers het aller lekkerst! Wil je echter buiten het seizoen ook nog eens genieten van een portie heerlijke asperges of een lekkere aspergesoep voor een bijzondere gelegenheid? Dan kun je asperges prima invriezen. Zorg dat hele asperges (of aspergestukjes) helemaal geschild zijn en doe ze in een zakje of diepvriesbakje rauw in de vriezer. Onze kant-en-klaar soep kun je ook gewoon in de vriezer bewaren. Ca. 3 maanden is geen probleem. Je kunt natuurlijk ook zelf soep maken en deze invriezen. 

Wanneer je de asperges uit de diepvries wilt gaan koken laat je eerst het water koken en vervolgens haal je de asperges pas uit de vriezer en leg je deze bevroren in kokend water. De kooktijd is iets korter dan wanneer je de asperges vers kookt. Dit is natuurlijk afhankelijk van de dikte. Twijfel je? Til dan 1 asperge in het midden op met een lepel (of vork) Als deze een beetje buigt is hij gaar. Je wil niet dat hij slap langs de lepel omlaag hangt. 

Aspergesoep haal je het beste eerder uit de diepvries en laat je langzaam ontdooien waarna je deze op een laag pitje opwarmt (niet laten koken). Voeg bij zelfgemaakte aspergecrèmesoep die bestemd is om in te vriezen de room pas toe als deze opgewarmd is.

Wij eten met kerstmis nog heerlijke asperges!