Gevulde eieren met aspergemousse

(boek: Asperges, Miller, 2004)

 

Ingrediënten:

5 hardgekookt eieren, gehalveerd

2 dl witte wijn, tot de helft ingekookt

4 asperges, beetgaar, in stukjes

1 plakje ham, in repjes

1 takje peterselie, fijngehakt

 

Bereidingswijze:

Haal voorzichtig het eigeel uit de eieren. Meng het met de witte wijn en roer er de asperges door. Vul de eieren met het mengsel. Strooi er de reepjes ham over en garneer met peterselie.

Pikant- zoete asperge- sinaasappelchutney

(van mevrouw de Jong)

Ingrediënten

400 gr. witte asperges

1 rode ui

1 kleine rode Spaanse peper (of poedervorm)

2 el. olijfolie

50 ml. witte aceto

balsamico

100 gr. suiker

3 pitloze sappige sinaasappels

zout

versgemalen zwarte peper

1-2 el verse munt

 

Bereidingswijze:

Schil de asperges en snijd deze in schuine stukken van 1 cm. Hak de ui fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de Spaanse peper en hak ze fijn. Schil de sinaasappels en snij het vruchtvlees klein.Hak de munt fijn.

Fruit de asperges, ui en Spaanse peper in de hete olijfolie. Blus het geheel af met aceto, Roer de suiker en stukjes sinaasappel erdoor en laat op middelhoog vuur inkoken tot bijna alle vocht verdampt is. Breng de chutney op smaak met zout en peper en roer tot slot de munt erdoor. Serveer de chutney met fritata of toastjes.