Gevulde eieren met aspergemousse
(boek: Asperges, Miller, 2004)
Ingrediënten:
5 hardgekookt eieren, gehalveerd
2 dl witte wijn, tot de helft ingekookt
4 asperges, beetgaar, in stukjes
1 plakje ham, in repjes
1 takje peterselie, fijngehakt
Bereidingswijze:
Haal voorzichtig het eigeel uit de eieren. Meng het met de witte wijn en roer er de asperges door. Vul de eieren met het mengsel. Strooi er de reepjes ham over en garneer met peterselie.
Pikant- zoete asperge- sinaasappelchutney
(van mevrouw de Jong)
Ingrediënten
400 gr. witte asperges
1 rode ui
1 kleine rode Spaanse peper (of poedervorm)
2 el. olijfolie
50 ml. witte aceto
balsamico
100 gr. suiker
3 pitloze sappige sinaasappels
zout
versgemalen zwarte peper
1-2 el verse munt
Bereidingswijze:
Schil de asperges en snijd deze in schuine stukken van 1 cm. Hak de ui fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de Spaanse peper en hak ze fijn. Schil de sinaasappels en snij het vruchtvlees klein.Hak de munt fijn.
Fruit de asperges, ui en Spaanse peper in de hete olijfolie. Blus het geheel af met aceto, Roer de suiker en stukjes sinaasappel erdoor en laat op middelhoog vuur inkoken tot bijna alle vocht verdampt is. Breng de chutney op smaak met zout en peper en roer tot slot de munt erdoor. Serveer de chutney met fritata of toastjes.